STREEFKERK - Eunice Blokland staat op het punt iets te gaan doen waar ze al jaren naar uitkijkt: in de voetsporen treden van haar vader, tandarts Leen Blokland die vijf jaar geleden overleed. Als klein meisje wist ze al: ik word ook tandarts. Deze zomer studeert ze af.

Na het overlijden van haar vader werd Eunices verlangen om de praktijk van haar vader te gaan overnemen alleen maar sterker. Haar moeder, praktijkhoudster Ineke Blokland: "Eunice is degene geweest die ervoor zorgde dat de tandartspraktijk vijf jaar geleden bleef draaien. Ik wilde die verkopen, maar zij zei: 'Papa heeft alles opgebouwd, gaan we dat dan zomaar wegdoen?' Ze moest nog vijf jaar studeren, ik dacht: dat is een hele tijd. Ik zie het als een zegen dat het nu gaat lukken. Heel bijzonder dat het deze zomer echt gaat gebeuren."

Mensen helpen
Eunice: "Mijn vader was altijd mijn grote voorbeeld. We lijken op elkaar; we zijn allebei praktisch ingesteld. Hij zei: 'Ik heb het leukste beroep dat er is.' Ook ik vind het leuk om met mijn handen te werken. De gezondheidszorg trekt me, omdat ik het fijn vind om mensen te helpen, iets te betekenen, kwaliteit van leven te verbeteren, pijn weg te nemen en goed om te gaan met angstige patiënten." Ze heeft een duidelijke visie op haar beroep. "Ik vind goede communicatie belangrijk, ben best direct, eerlijk en open. Ik hoop dat mensen dat ook naar mij zijn, want alleen als ik iets hoor kan ik er wat aan doen. Ook vind ik het belangrijk een vertrouwensband op te bouwen."

De bijna afgestudeerde Streefkerkse tandarts is erg geïnteresseerd in de esthetische kant van haar vak. "Daar ben ik goed in. Een behandeling moet wel nodig zijn; een gebit restauratief opknappen gaat veel verder dan tanden witter maken, iets waar mensen in eerste instantie aan denken bij esthetische tandheelkunde. Het hoeft niet altijd veel te kosten. Ik vind het juist leuk om binnen een budget een haalbaar plan te maken."

Orthodontie
Ook voor orthodontie kunnen mensen bij Tandartspraktijk Blokland terecht. Ineke: "Orthodontie deed Leen er altijd bij. Dat dit nu weer mogelijk is, betekent dat onze patiënten dicht bij huis geholpen kunnen worden. Er wonen veel kinderen en tieners in deze omgeving. Doordat we ook op woensdagavond open zijn, hoeven zij niet van school te verzuimen voor een orthodontische behandeling."

Tandartspraktijk Blokland is op maandag geopend van 8.30 tot 17.00 uur, op dinsdag van 8.00 tot 17.00 uur, op woensdag van 8.00 tot 20.30 uur, op donderdag van 8.00 tot 19.30 uur, op vrijdag van 8.00 tot 13.00 uur en op zaterdag van 9.00 to 14.00 uur. Telefonisch is de praktijk bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur via: 0184-682320. Er werken drie tandartsen, een implantoloog, een mondhygiëniste en vijf assistentes. Er is nog plaats voor nieuwe patiënten. Het adres is: Oude Wetering 7. Voor meer informatie: www.tandartspraktijkblokland.nl.

(Bron: De Klaroen, woensdag 27 mei 2015)

Contactgegevens

Tandartspraktijk Blokland
Oude Wetering 7
2959 GA Streefkerk
Tel. 0184-682320
E-mail: info@tandartspraktijkblokland.nl

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.

Ga naar boven