Brief praktijkoverdracht

Streefkerk, 13 december 2023

Beste mensen, 

In 1982 begon Leen zijn carrière als tandarts in Streefkerk en daar hebben Leen en ik nooit spijt van gehad. De Streefkerkers keken eerst de kat uit de boom maar uiteindelijk werd het een bloeiende tandartspraktijk, waar ook mensen van buiten Streefkerk, naar toe trokken.  

Toen Leen verongelukte in 2010 dacht ik dat er een einde zou komen aan de praktijk en wilde ik stoppen om maar niet met het verdriet geconfronteerd te worden. Toch ben ik verder gegaan mede doordat Eunice, mijn dochter, tandheelkunde studeerde. Dit werd gezegend en na 5 jaar kwam Eunice als tandarts in de praktijk werken wat voor mij een heel kostbaar moment was. Eunice werkt nu 7 jaar lang in de praktijk als tandarts en je kunt het je niet beter wensen als moeder om dit werk samen te mogen doen.  

Toch ga ik, na 41 jaar bij de praktijk betrokken te zijn geweest, het stokje doorgeven, echter niet aan Eunice, zij wil haar tijd en aandacht aan haar gezin besteden en zij heeft veel last van haar rug. Helaas is dit alles niet te combineren met het overnemen van deze praktijk. Ik respecteer haar keuze volledig en sta achter haar besluit, want als moeder wil je het beste voor je dochter.

Marlyn Scheffers, die al ruim 7 jaar werkt binnen tandartspraktijk Blokland, gaat een nieuwe start maken als praktijkeigenaresse. Toen zij hoorde dat Eunice de praktijk niet overnam, vroeg zij of ze de praktijk over kon nemen en zij was net zo enthousiast als ik, zodat het overnameproces ineens snel verliep. Omdat ik Marlyn ken als een harde werkster en zij een zeer betrokken en bevlogen persoon is, stel ik haar graag aan u voor als de nieuwe eigenaresse van tandartspraktijk Blokland per 1 januari aanstaande. Ik hoop dat u haar net zo zal steunen als u mij hebt gedaan. Zelf blijf ik nog 2 dagen per week als praktijkmedewerkster werken, zodat de overgang soepel kan verlopen. De overdracht van de praktijk betekent ook dat de patiëntgegevens overgedragen zullen worden aan Marlyn. Wanneer u hier bezwaar tegen hebt kunt u dit schriftelijk kenbaar maken tot uiterlijk 14 dagen na dagtekening van deze brief onder vermelding van het e-mailadres van de tandarts waar de gegevens naar toe gestuurd moeten worden.

Graag wil ik jullie bedanken voor het vertrouwen van al die jaren en hoop jullie nog regelmatig in de praktijk te mogen ontmoeten.

Marlyn

Ik ben Marlyn en voor velen van u al een bekend gezicht in Streefkerk. Tijdens mijn studie ben ik gestart met werken in tandartspraktijk Blokland. Vanaf die tijd tot aan nu, heb ik met veel plezier en passie in tandartspraktijk Blokland gewerkt. In Streefkerk heb ik me altijd welkom gevoeld. Ik wist dat Ineke opvolging zocht en dit leek mij een prachtige nieuwe stap en uitdaging! Het is een stap waar ik lang naar heb uitgekeken en ik voel me vereerd dat ik de kans krijg. Wij hopen de praktijk op een fijne manier voort te zetten en het vertrouwen van u als patiënt te behouden en de reeds geplande afspraken gaan uiteraard gewoon door. 

Eunice

Zoals mijn moeder al eerder aangaf, is het voor mij persoonlijk niet haalbaar om de praktijk over te nemen in combinatie met mijn gezin. Er komt veel meer bij kijken dan enkel het werken aan de stoel, waardoor het meer dan een fulltime baan is. Dit had ik, toen ik net aan mijn studie begon en nog rouwde om het verlies van mijn vader, nog niet kunnen overzien. Mijn moeder heeft destijds de praktijk voortgezet, en ik heb enorm veel respect voor de manier waarop ze dit heeft aangepakt. Ik ben haar zeer dankbaar voor de kans die ik kreeg om in de oude praktijk van mijn vader te werken.

Ondanks dat het emotioneel soms zwaar was om regelmatig met zijn gemis geconfronteerd te worden - ik mis hem nog elke dag - heb ik het als heel bijzonder ervaren.  

Sommige patiënten hebben de laatste maanden al gemerkt dat ik al enige tijd kamp met een rughernia. Het advies van de artsen is dat ik, indien ik dit werk wil voortzetten, mijn werkwijze moet aanpassen. Mede daarom heb ik besloten om vanaf 1 januari bij tandartspraktijk Middenpolder in Papendrecht te gaan werken. Daar kan ik, omdat er in meerdere kamers tegelijkertijd gewerkt wordt en assistentes meer taken op zich nemen, vaker lopen en mijn houding aanpassen. Dit is essentieel voor mijn rug en is in de huidige situatie in Streefkerk niet mogelijk.  

Deze beslissing heb ik met pijn in het hart genomen. Het is moeilijk om afscheid te nemen van een van de laatste herinneringen aan mijn vader, van de geweldige collega's en patiënten in Streefkerk. Het liefst had ik iedereen persoonlijk willen informeren, maar dat is helaas niet haalbaar. Ik wil jullie hartelijk bedanken voor alle waardevolle gesprekken en het vertrouwen dat jullie in mij hebben gehad. Afscheid nemen doet pijn, ook als het de juiste beslissing is. 

Namens ons alle drie wensen we jullie fijne feestdagen en een goed en gezond 2024.

Contactgegevens

Tandartspraktijk Blokland
Oude Wetering 7
2959 GA Streefkerk
Tel. 0184-682320
E-mail: info@tandartspraktijkblokland.nl

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 14.00 uur, en op vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.